Romani in Emirate

comunitate romaneasca in EAU

Permisul de conducere

Romania este printre tarile ale caror carnete sunt acceptate in Emirate fiind nevoie doar de preschimbare.
Viza de rezidenta si/sau faptul ca esti posesorul unui permis romanesc de conducere nu iti garanteaza dreptul de a conduce un autoturism in Emirate. Va trebui sa aplici pentru preschimbarea permisului de conducere fara a fi, insa, nevoie sa urmezi cursurile unei scoli de soferi sau sa sustii un examen auto. Pentru a preschimba un permis de conducere romanesc ai nevoie de:

- pasaport original si copie inclusiv pagina cu viza de Emirate

- copie a contractului de inchiriere a locuintei

- carnetul de conducere romanesc original plus o copie

- o fotografie tip pasaport

-un “eye test certificate” (poate fi obtinut de la orice spital, clinica, optician contra unui cost minim (10-20Dirhami) sau chiar gratuit; aici iti sunt necesare si 2 fotografii tip pasaport)

- o scrisoare din partea angajatorului/sponsorului (no objection letter)

- 360 Dirhami

Noul permis de conducere va fi emis pe loc si este valabil zece ani.

Dosarul se poate depune la unul din sediile Traffic Authority.

In cazul in care nu esti un conducator auto experimentat si desi poti preschimba cu usurinta un permis de conducere pe teritoriul Emiratelor, este recomandat sa te inscrii pentru un "LMV Refreshment Course" (8 ore) care se poate contracta de la Emirates Driving Institute.

Daca nu detii un permis de conducere romanesc, poti obtine unul aici dupa ce urmezi cursurile unei scoli de soferi. Examenul consta, ca si in Romania, in doua parti: partea teoretica si partea practica (de traseu). Scolarizarea trebuie sa acopere 40 de ore de sofat.

Nu poti comenta pana nu esti logat