Romani in Emirate

comunitate romaneasca in EAU

Salarii in UAE

Trebuie sa admitem de la bun inceput ca in Emirate marja de variatie a salariilor este destul de extinsa: de la 1000 DHS/luna (aproximativ 200 EUR) la peste 50,000 DHS/luna (aproximativ 10,000EUR).
Poate ca 500 EUR /luna suna frumos pentru un roman care are are un salariu 100 EUR in Romania. Dupa un calcul sumar in care includem chiria, cheltuielile casnice si alte cheltuieli neprevazute veti intelege ca suma este insuficienta. Pentru a avea o viata decenta in Emirate, luati in considerare un salariu de peste 10,000 DHS. Daca santeti casatorit/a si aveti copii si eventual partenerul/a nu lucreaza atunci lucrurile se complica in sensul ca plafonul salarial la care ar trebui sa va orientati ar trebui ridicat.

In Emirate, pachetul salarial este format din: salariul de baza (basic salary) si diferite alocatii pentru casa, masina, educatia copiilor etc. Este foarte important sa aveti incluse in pachetul oferit cat mai multe din aceste alocatii intrucat educatia copiilor si asigurarea medicala sant foarte scumpe. Aici nu exista sistem medical sau educational care sa ofere servicii gratuite expatriatilor !!

Toate acestea nu insemna ca romanii de aici lucreaza pe acelasi salariu; putem vorbi de cazuri si cazuri.
Santeti pe cale sa acceptati un contract de munca in Emirate?
In functie de pregatirea pe care o aveti (studii superioare, experienta in domeniu, specializare) va puteti astepta la un salariu in jur de (sau chiar peste) 15,000 DHS/luna; daca nu aveti studii superioare, experienta si doriti cu orice pret sa lucrati aici probabil ca salariul oferit va fi sub 10000 DHS/luna, chiar si mai putin (sint romanii care lucreaza pentru 2000 DHS lunar).

Pentru a va face o idee asupra diferitelor grade de salarizare vedeti atasat 'UAE Salary Guide 2012' cat si linkurile de mai jos:

http://www.grapeshisha.com/UAE-salary-structure-and-components.html

http://www.dubaifaqs.com/salaries-dubai.php

Attachments:
Download this file (UAE Salary Guide 2012.pdf)UAE Salary Guide 2012[UAE Salary Guide 2012]1305 kB

Nu poti comenta pana nu esti logat