Romani in Emirate

comunitate romaneasca in EAU

Transportul in comun

Metroul, autobuzele, trasportul maritim (abra) si serviciile taxi apartin de Roads &Transport Authotiry (RTA)
Ca sa poti calatori cu mijloacele de transport in comun ai nevoie de o cartela NOL.
NOL este un portofel electronic prin intermediul caruia vei putea calatori cu orice mijloc de tranport (mai putin taxi). Cardul poate fi procurat de la orice statie de metrou si permite incarcari electonice cu diferite valori. Este adesea utilizat si la plata parcarii.
Dubai Metro
Daca ai analizat harta Dubaiului ai observat ca forma orasului este liniara, de-a lungul tarmului si ca metroul umareste principala autostrada, Sheikh Zayed. Simplu de imaginat ca toate zonele in afara autostrazii aceseaza mai greu statiile de metrou. Pentru aceasta poti apela la autobuele care fac legatura cu statiile de metrou.
Din 9 septembrie 2011 a fost deschisa si linia verde a metroului din Dubai
Autobuze
Sunt autobuze care faciliteaza transportul calatorilor intra si inter emirate si pe trasee adiacente liniei de metrou, in cazul Dubaiului, insa aici intervine elementul timp si desigur, caldura excesiva in timpul verii. De retinut ar fi ca majoritatea statiilor dispun de aer conditionat asa incat experienta poate fi un pic mai placuta.
Transportul in comun: Dubai, Abu Dhabi
Taxi
Distantele sunt relativ mari ideosebi in cazul Dubaiului si Abu Dhabiului si desi taxiurile iti stau la dispozitie oricand, costul unei curse poate fi destul de ridicat ( aprox 2 DHS/km in Dubai). Retine ca oricat de scurta ar fi deplasare, costul minim de achitat este de 10 Dirhami.
Taxiurile sunt usor de identificat; fiecare emirat este reprezentat de o culoare anume. Inedit este faptul ca in Emirate veti intalni notiunea de Lady Taxi, usor de identificat dupa soferite si culoarea roz a masinilor.
Servicul de taxi apartine tot de RTA si desi spatioase dar costisitoare, vei intelege rapid de unde ar veni eventualele neajunsuri.
Contact Taxi: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Fujairah, Rah Al Khaimah, Umm Al-Qaiwain
Dispecerat Taxi : 2080808  

Nu poti comenta pana nu esti logat