Romani in Emirate

comunitate romaneasca in EAU

Taxe si impozite

Emiratele nu percep nici un impozit pe venit federal privind salariile. Fiecare emirat poate impune impozite pe venit, dar nici unul nu a facut-o, si ar fi foarte puţin probabil, desi au fost destule discutii contradictorii in trecut. De obicei situatia din Arabia Saudita este privita ca un ghid, unde ideea a fost luata in calcul, dar respinsa la nivel inalt. Daca vreodata s-ar introduce impozitarea in Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite ar putea urma exemplul.

Fondul Monetar International (FMI) a sugerat, ocazional, impozitul pe venit ar fi un lucru bun in tarile Golful Consiliului de Cooperare (CCG). Totul a pornit in Bahrain în iunie 2007 prin completarea formularelor W-2s şi P45s , si anuntarea introducerii unui impozit pe venit de 1% pentru fondul de şomaj. Mulţi expati s-au intrebat despre anomalia  platii impozitului pe profit pentru un beneficiu ce nu sunt eligibili, cu toate acestea, Ministerul Muncii din Bahrain  a spus ca in anumite circumstante (de la alegerea lor), expatriati ar putea primi ajutor de somaj. Au fost proteste impotriva sistemului si a unor savanti islamici si  s-a declarat ca o astfel de taxa este "haram", sau ne-islamica.

Emirates 24-7 un ziar de afaceri din EAU, raporta la sfarşitul lunii decembrie 2008 ca ţările CCG au convenit, în principiu, sa aduca in impozitului pe venit atat corporativ şi individual pana în 2012, ai, eventual, mai devreme.

Nu poti comenta pana nu esti logat