Romani in Emirate

comunitate romaneasca in EAU

Masina

Pe scurt si fara indoiala Emiratele impun achizitionarea sau macar inchirierea unui autoturism. Concret, iata cateva idei despre ce presupune acest demers.

Inchiriezi o masina?

Pentru a inchiria o masina in UAE trebuie sa ai Viza de Rezident si carnet de conducere emis in UAE sau carnet International de conducere. Chiria poate varia in fuctie de masina pe care o alegi: de la 1800DHS pana spre 2-3000DHS/lunar. Cand semnezi un contact de inchiriere e important sa urmaresti conditiile de asigurare; pentru full insurance vei plati un pic mai mult, caz in care la un eventual accident idiferent din vina cui ar fi produs, asigurarea va acoperi toata paguba.
Adrese Utile: Dubai; Abu Dhabi;

Cumperi o masina?
Daca te-ai hotarat ca este timpul sa cumperi o masina, e bine sa te lamuresti la ce anume iti va servi si daca vei dori sa o folosesti in alte scopuri decat acela de a te deplasa la servici sau prin oras.

Masinile japoneze tind a fi cele mai avantajoase; valorile de re-sell sunt bune ( Toyota, Nisan, Mazda ). In piata sunt destule oferte pentru masini uzate mai ale pentru IMG 2744-1ca sunt destui expati care parasesc si au parasit UAE odata cu criza mondiala.
Dubaiul (si nu numai) este un podium de defilare al multor masini luxoase cu preturi pe masura. Vei fi tentat sa iti achizitionezi o masina cat mai oachesha si cat mai spatioasa pentru ca vei si avea pe unde sa o rulezi. In plus bancile au grija sa-ti puna la dispozitie destule variante de finantare. 
Orice masina ai conduce, ATENTIE MARE LA AMENZI !!! Sunt destul de ridicate, deci nu depasi viteza, nu uita sa platesti parcarea, nu vorbi la telefon si asigura-te ca porti mereu centura de siguranta!
Pana de curand servicul de verificare a abaterilor in trafic (amenzilor) se putea efectua gratuit. Chiar si contra cost aici Iti poti verifica amenzile. Retine ca trebuie sa fii la punct cu amenzile in cazul in care doresti sa-ti vinzi autoturismul.
Re-inmatriculare masina
In fiecare an in UAE masina trebuie re-inmatriculata. RTA ofera servicii de testare si inmatriculare a masinii. Testarea costa aprox 120 Dh si inregistrarea aprox 330 Dh .
Pentru re-inmatriculare masina in Dubai dati click aici.  
Pentru re-inmatriculare masina in Abu Dhabi dati click aici

Nu poti comenta pana nu esti logat