Romani in Emirate

comunitate romaneasca in EAU

×
Reguli

Bine ai venit pe Forumul Romanilor din Emirate!

Acest grup se adreseaza persoanelor care locuiesc sau isi doresc sa ajunga in Emirate in viitorul apropiat. Incurajam dezbaterile pe probleme ce privesc in mod direct comunitatea din care facem parte, apreciem sugestiile si implicarea!

Verificati inainte sa puneti un subiect nou in ce sectiune a forumului va aflati. Mesajele ce nu apartin sectiunii corecte vor fi mutate.

Va rugam respectati ceilalti membri ai grupului folosind un limbaj adecvat. Violenta verbala de orice natura va fi sanctionata prin blocarea accesului temporar sau permanent la discutiile din cadrul Forumului.

Spor la comunicare,

Echipa Romani in Emirate

Gasesti greu un job in UAE?

acum 6 ani 4 luni #1 de Dani
Cat de greu sau usor este sa gasesti un loc de munca in UAE? De cateva saptamani urmaresc diverse site-uri cu joburi in UAE; am vazut ca exista locuri de munca. Ma gandesc ca, daca vrei sa muncesti, un job tot gasesti. Despre alte tari asta auzeam- numai cine nu vrea nu isi gaseste un loc de munca.
Si mai am o intrebare :) diplomele sistemului de invatamant din Romania sunt recunoscute in UAE? este nevoie de teste si examene de echivalare? Ca sa vorbesc mai pe inteles, eu am terminat un liceu pedagogic in Tirgu Mures si o facultate de filologie. Aceste diplome imi sunt recunoscute in UAE?
Va multumesc pt raspunsuri si, pentru ca si acest site este la inceput, succes celor care l-au conceput :)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 ani 4 luni #2 de alex
Intr-adevar, joburi sunt. Doar daca te uiti un pic pe dubizzle vezi ca oferte sunt. Acum totul depinde de cunostinte si nivelul de pregatire. Din ce am observat certificarile internationale sunt foarte bine vazute aici.

Cat despre diploma, hartia mea de la UPB stampilata de Ambasada UAE de la Bucuresti vad ca a fost valabila. Drept dovada pe viza mea scrie inginer ;)

Bafta la cautat!

În ziua de azi, nu se mai cuceresc teritorii pentru a stăpâni oamenii,azi se cuceresc sufletele, se cucereşte psihicul.Odată ca ai psihicul, ai omul. Iar când ai omul, teritoriul vine de la sine.
(Alexandre de Marenches)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 ani 4 luni #3 de tiberiu
Salve Dani, greu nu este sa te angajezi. Cel mai dificil este ca ce si pe ce bani. De exemplu tu ai terminat o facultate, poti sa te angajezi in foarte scurt timp ca vanzator intr-un Mall cu un salariu de 3000 Dh sa zicem. Dar daca vrei sa te angajezi ca profesor pe 20000 Dh, atunci iti va lua mult mai mult timp, trebuie sa fii foarte pregatit la interviu si cred ca si putin noroc este necesar la aceasta reteta de reusita.

In privinta documentelor necesare, eu mi-am tradus in engleza si legalizat diploma de facultate. Apoi am stampilat-o la ministerul afacerilor externe. Vezi ca la sectia Ambasade este o reclama cu Apostile. Baietii de acolo pot sa-ti spuna exact ce acte ai nevoie si cat te costa toata treaba.

Bafta

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 ani 4 luni #4 de Dani
No, am primit o incurajare :) va multumesc.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 ani 4 luni #5 de Mila
Dani, buna,

Nu este greu sa gasesti job in UAE, de fapt este la fel ca in orice alta tara, depinde de calificarile care le ai, experienta de munca si...ambitia, felul de a te prezenta la interviu, s.a.m.d

Poti sa gasesti joburi pe Dubizzle, LinkedIN ori pe site-urile agentiilor de plasament.
Iti trimit mai jos o lista din cele mai cunoscute aici:
- Clarendon Parker – upload your CV at the link below:
www.manpower-me.com/loggedin.asp
- Kershaw Leonard – upload CV link below:
www.kershawleonard.net/registration_category.asp?cat=45
- Michael Page International – submit CV at link below
www.michaelpage.ae/cv-submit.html
- Morgan McKinley – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
- Charterhouse - www.charterhouseme.ae/apply.php

Poti sa-i si suni si sa-i intrebi de joburile care te intereseaza.

In legatura cu Diplomele, aici iti pot spune ca eu personal a trebuit sa merg in Romania si sa obtin certificat de absolvire de la ASE cu care am fost la Ministerul Afacerilor Externe unde a fost deasemenea stampilat si apoi am fost la Ambasada UAE din Bucuresti unde a fost autentificat. Dar drept sa-ti spun am facut actiunea aceasta acum 9 ani, deci nu mai stiu care sunt noile reglementari. Poti intreba la Ambasada Romana sau la Consulat, te pot ajuta ei (hopefully)

In rest, iti doresc success

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 6 ani 4 luni #6 de Dani
iti multumesc Mila pt adrese

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 ani 10 luni #7 de karmacasee
Buna
site-urile sunt valabile doar pentru cei deja in dubai?....daca eu merg in dubai fara viza de lucru ma pot angaja ?

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 ani 9 luni #8 de amber_onyx
Buna,

Eu ma voi reloca pe 15 august in Dubai prin urmare va zic eu mai nou ce trebuie facut pentru recunoasterea diplomei in UAE - acum sunt in plin proces si sper ca in urmatoarele zile sa reusesc sa il finalizez .

te duci la universitatea care ti-a eliberat diploma si ceri o adeverinta de autenticitate a diplomei ( in cazul meu, diploma de master de la ASE).

-ca sa ti se elibereze adeverinta, platesti o taxa ( la ASE- 100 RON ), completezi o cerere, si duci copiile dupa diploma si supliment, si ar trebui sa astepti 10 zile pana la eliberare( cel putin in cazul ASE-ului) .

2.cu adeverinta aceasta te duci la Centrul National pentru Recunoasterea si Echivalarea Diplomelor ( din cadrul Ministerului Educatiei) www.cnred.edu.ro/

Taxele pentru vizarea actelor de studii au fost stabilite prin OMEC nr. 3161/2002 : 5 RON cererea şi 20 RON pentru fiecare act vizat (diploma, supliment la diplomă, programa analitică, etc). Exemplu: diplomă + supliment la diplomă = 45 RON

3.Odata vizata ,diploma trebuie tradusa si legalizata ( inca 70 RON)

4.Cu acea copie tradusa si legalizata te prezinti la Camera notarilor publici ( mai platesti si acolo 43,4 RON) pentru supralegalizare a semnăturii şi a sigiliului notarului public

5. Dupa ce ai parcurs pasii de mai sus- te prezinti la Ministerul de externe IAR pentru supralegalizare ( platind inainte o taxa de 25 de ron la CEC sau Trezorerie)

6. Acum esti liber sa te duci la Ambasada UAE sa platesti iar o taxa de 40 euro pt Dubai, si sa obtii in sfarsit legalizarea de care ai nevoie.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 5 ani 8 luni #9 de mikaela
Buna :)

Ma numesc Mihaela si am intrat pe acest forum pentru ca am nevoie de ajutorul vostru.
Acum cateva zile am primit o oferta de job in Dubai pentru domaniul make-up artist, intr-un salon de lux din cate am putut eu observa din poze.
As vrea sa vorbesc cu cineva daca are cunostinte in acest domeniu, al infrumusetarii, care sunt salariile medii care se pot primi acolo. Daca exista un minim national, sau un nivel mediu de salar.
Ei mi-au facut o oferta dar aceasta oferta ei spun ca e valabila pentru inceput ca si perioada de proba, dupa care se negociaza salarul in functie de performante si de indemanare. Asta pot sa inteleg.
Dar as vrea sa stiu de acuma ce niveluri sunt, pe acest domeniu, sa stiu la ce sa ma astept, sau daca intr-un final merita sa merg acolo pentru asta.
Nu as vrea sa se foloseasca de mine si sa nu ma plateasca cel putin la nivelul la care se merita atat pentru valoarea mea profesionala cat si pentru traiul de acolo.

Va multumesc!
Astept raspunsurile voastre :)

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 2 ani 11 luni #10 de AndreeaIoana
Buna, foarte utila postarea. Spune-mi te rog, in ce limba ai tradus documentele? Engleza sau araba?
Multumesc!

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

acum 1 an 3 luni #11 de Elenaaa
Buna mihaela,si eu sunt make up artist si cosmeticiana si vreau un job in domeniu in dubai.poti sa mi spui unde ai trimis cv ul?daca mai au nevoie de personal poate plecam impreuna..sau poate ne vedem acolo.astept rasp de la tine.merci

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Timp creare pagină: 1.216 secunde