Romani in Emirate

comunitate romaneasca in EAU

×
Reguli

Bine ai venit pe Forumul Romanilor din Emirate!

Acest grup se adreseaza persoanelor care locuiesc sau isi doresc sa ajunga in Emirate in viitorul apropiat. Incurajam dezbaterile pe probleme ce privesc in mod direct comunitatea din care facem parte, apreciem sugestiile si implicarea!

Verificati inainte sa puneti un subiect nou in ce sectiune a forumului va aflati. Mesajele ce nu apartin sectiunii corecte vor fi mutate.

Va rugam respectati ceilalti membri ai grupului folosind un limbaj adecvat. Violenta verbala de orice natura va fi sanctionata prin blocarea accesului temporar sau permanent la discutiile din cadrul Forumului.

Spor la comunicare,

Echipa Romani in Emirate

Casatorie cu un cetatean strain in Dubai

acum 2 ani 6 luni #1 de Sava
Buna ziua,

As dori sa imi clarific pasii pentru o casatorie intre un cetatean roman si un cetatean strain (egiptean).

Pentru cetateanul strain documentele sunt:

1. documentul cu care se face dovada identităţii, în termen de valabilitate (buletin /carte de identitate/ carte de identitate provizorie sau pașaport ) – original + 2 copii
2. certificatul de naştere – original + 2 copii - apostilat de consulul egiptului si de catre Ministerul de Externe din Dubai ? Cum se procedeaza? Ar trebui sa isi legalizeze certificatul de nastere, apoi supralegalizat, apoi tradus si legalizat in romana?
3. certificat de celibat - declarația autentificată la consulat din care să rezulte faptul că nu sunt căsătoriți – original + 1 copie - apostilat si legalizat de consulul egiptului - ? Ar trebui si acest document sa fie stampilat de catre Ministerul Afacerilor Externe din Dubai, apoi tradus si legalizat in romana ?
4. document eliberat sau autentificat de misiunea diplomatică a cărui cetăţean este, din care să rezulte că îndeplineşte condiţiile de fond cerute de legea sa naţională şi că nu există impedimente pentru încheierea căsătoriei - trebuie apostilate de cosulatul egiptului si de ? - apoi tradus si legalizat?
5 . certificat medical cu apostila M.A.E. Dubai ( apostila de la consulatul Romaniei sau in alta parte ?) - apoi trebuie tradus si legalizat
Era mentionat ca certificatele medicale din strainatate trebuie sa contina toate rubricile si sa fie insotite de traducere legalizata - exista vreun exemplu de certificat medical pe siteul consulatului?

6. declaraţie din partea ambilor soţi cu privire la regimul matrimonial ales- aceasta declaratie poate fi completata in romana sau ar trebui in engleza. Am declaratia de la consulat in roamana, dar nu sunt sigura daca poate el ca cetatean egiptean sa semneze o declaratie in romana.

- Probabil confund apostila consulatului romaniei cu cea a ministerului de externe din Dubai- puteti sa imi explicati mai clar va rog?

- Puteti sa imi recomandati un loc pentu traduceri si legalizari?

- Stiu ca dupa depunerea dosarului ceremonia va avea loc in 10-12 zile.

- Cum se procedeaza pentru programare cununiei si cam cum se desfasoara la consulatul Romaniei din Dubai?

Multumesc si imi cer iertare daca a mai fost deschis subiectul acesta in alta parte.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Timp creare pagină: 0.895 secunde