Romani in Emirate

comunitate romaneasca in EAU

×
Reguli

Bine ai venit pe Forumul Romanilor din Emirate!

Acest grup se adreseaza persoanelor care locuiesc sau isi doresc sa ajunga in Emirate in viitorul apropiat. Incurajam dezbaterile pe probleme ce privesc in mod direct comunitatea din care facem parte, apreciem sugestiile si implicarea!

Verificati inainte sa puneti un subiect nou in ce sectiune a forumului va aflati. Mesajele ce nu apartin sectiunii corecte vor fi mutate.

Va rugam respectati ceilalti membri ai grupului folosind un limbaj adecvat. Violenta verbala de orice natura va fi sanctionata prin blocarea accesului temporar sau permanent la discutiile din cadrul Forumului.

Spor la comunicare,

Echipa Romani in Emirate

Tarom - bagaje

acum 5 ani 11 luni #1 de tiberiu
TAROM trece la un nou sistem de acceptare a bagajelor şi reduce de 5 ori tarifele practicate pentru excedentul de bagaj
BUCUREŞTI/ TAROM/ 30.06.2010

Trecerea de la sistemul bazat pe greutatea bagajelor, la cel bazat pe piesă - aduce pasagerilor TAROM, care călătoresc în clasa economic, tarife de 5 ori mai mici pentru transportul excedentului de bagaj de cală.
Pasagerii Business pot transporta gratuit 3 piese standard de bagaj, iar pasagerii clasei Economic pot transporta gratuit o piesă standard.
Pasagerii Flying Blue care deţin carduri Elite sau Elite Plus pot transporta gratuit între 2 şi 4 piese de bagaj, în funcţie de clasa de călătorie.
De la 1 iulie 2010, compania TAROM îşi schimbă politica de acceptare a bagajelor pe zborurile operate cu aeronavele proprii şi trece de la sistemul bazat pe greutate, la sistemul bazat pe piesă de bagaj. Tarifele pentru excedentul de bagaj - aplicate în cadrul noului sistem - vor fi de 5 ori mai mici, decât cele prevăzute în sistemul bazat pe greutate.

Trecerea la noua politică de acceptare a bagajelor intră în vigoare pentru biletele de avion emise începând cu data de 01 iulie 2010.

O piesă standard de bagaj are o greutate de cel mult 23 de kilograme iar suma maximă admisă a dimensiunilor acesteia (înălţime + lăţime + lungime) este de 158 de centimetri.

www.tarom.ro/despre-noi/noutati-si-presa...dentul-de-bagaj.html

Pasagerii TAROM care călătoresc în clasa Business pot transporta gratuit 3 piese standard de bagaj iar pasagerii clasei Economic pot transporta gratuit o piesă standard.

Trecerea la noul sistem bazat pe piesă aduce pasagerilor TAROM de la clasa economic tarife de 5 ori mai mici pentru transportul excedentului de bagaj de cală ( a doua piesă de bagaj), respectiv un tarif fix de 50 EURO pentru o piesă de bagaj de cel mult 23 de kilograme, în timp ce sistemul anterior de taxare prevedea tarife de la 10 -12 EURO per kilogram.

Pasagerii înscrişi în programul de fidelizare Flying Blue, la care TAROM a aderat din data de 5 iunie 2010, care deţin carduri Elite sau Elite Plus, vor putea transporta gratuit încă o piesă standard de bagaj de cală, suplimentar faţă de cele menţionate anterior.

Numărul pieselor de bagaj transportate gratuit poate ajunge, astfel, la patru - în cazul pasagerilor care călătoresc la clasa Business, în timp ce pasagerilor Flying Blue, care zboară la clasa Economic, le este acceptat transportul gratuit a două piese de bagaj.

Noul sistem TAROM bazat pe piesă aduce şi alte facilităţi pasagerilor companiei, printre care:

copii cu vârste de până la 2 ani neîmpliniţi, care nu ocupă loc în avion, au dreptul la transportul unei piese de bagaj de cală de cel mult 10 kilograme, cu o sumă maximă admisă a dimensiunilor (lungime+lăţime+înălţime) de 115 centimetri şi al unui cărucior pliabil.
persoanele cu mobilitate redusă au dreptul la transportul gratuit al scaunului cu rotile. Totodată, animalele de companie ale acestora sunt acceptate gratuit la transport, cu înştiinţarea prealabilă a companiei TAROM;
Pasagerii care doresc să transporte mai multe piese de bagaj de cală decât norma acceptată gratuit (o piesă standard de bagaj în clasa economic şi 3 piese standard de bagaj în clasa business) sunt rugaţi să contacteze oricare dintre agenţiile TAROM, cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de plecare, pentru a beneficia de posibilitatea obţinerii de tarife preferenţiale, acordate pentru transportul unui număr mai mare de piese de bagaj.

Noul sistem nu aduce schimbări în politica de acceptare a bagajelor de cabină.

Fiecare pasager are dreptul să transporte, gratuit, în cabina de pasageri: o piesă de bagaj de mână (cu o sumă maximă a dimensiunilor de 115 centimetri şi o greutate maximă de 10 kilograme) şi un obiect personal ( ex. Geantă, servietă sau laptop).

Despre TAROM

Cu o cifră de afaceri de 191,4 milioane Euro în 2009, TAROM este transportatorul naţional al României, membru al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din anul 1993 si Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA) din anul 2000.

TAROM operează către 54 de destinaţii în sezonul de vară 2010, acoperind ţări din Europa, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

Începând cu data de 5 iunie 2010, TAROM a trecut la programul de fidelitate Flying Blue - program creat şi operat de Air France şi KLM. În prezent, acest program numără peste 15 milioane de membri, din întreaga lume.

În anul 2009, an în care TAROM a fost numit brandul cel mai de încredere la categoria companii aeriene, de către prestigioasa publicaţie Reader's Digest România, compania naţională a transportat peste 1,7 milioane de pasageri şi a înregistrat un grad de încărcare a aeronavelor de peste 56 de procente.

Pentru anul 2010, TAROM estimează peste 2 milioane de pasageri transportaţi şi un grad de încărcare de peste 60%.

CONTACT:

Birou Presă TAROM

TEL: 021/ 201.47.34

FAX: 021/ 201.45.42

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Vă rugăm Autentificare sau Crează un cont să participaţi la discuţie.

Timp creare pagină: 1.001 secunde