Romani in Emirate

comunitate romaneasca in EAU

Slujba Sfintelor Sarbatori de Pasti-2017

Dragi romani,

Doresc sa confirm ca toate pregatirile in vedearea venirii unui preot din Romania In Emirate s-au inceput.

Anul acesta se implinesc 10 ani decand aceasta frumoasa traditie este conitnuata si bincecuvantata.
Mentionez ca acest eveniment nu este sponzorizat sau organizat de nici o autoritate din teritoriu sau de acasa. Acest eveniment a luat fiinta printr-un grup restarns de crestini care au lansat aceasta initiativa exact 10 ani in urma, pentr-o scrisoare adresata Patriarhiei Romane de a ne trimite un preot roman sa ne oficieze slujba dupa traditia de acasa in Sfintele Sarbatori de Paste cu conditia ca toate cheltuielile sa fie sprijinite de comunitate.

Cu regret mentionez ca pana astazi, tot un grup restrans de crestini contribuie ca acest eveniment sa fie posibil desi in seara de Inviere vin peste 700 romani la slujba. Majoritatea inca se fac ca nu inteleg exact cum acest eveniment este organizat.

Redau un scurt istoric al evenimentului: slujbele de la inceputul perioadei ( 2007) s-au facut in casele oamenilor sau in curtea Amnbasadei( cam 3 ani), din 2010 am avut consulat in Dubai si am putut face acolo cativa ani slujba, iar in ultimii 4 ani la biserica din JBL, acceptata prin bunavointa Pr.Paroh de la biserica siriano-greaca.

Prin aprobarea Inalt Prea Fercitului Parinte Patriarh, ne va bucura Sarbatorile Sfinte ale Pastilor, Pr.Hrisant, calugar de la Manastriea Radu Voda (cel care a ofociat si anul trecut slujba).


- perioada de sedere a parintelui este 10Aprilie- 17 Mai inclusiv
- datele pot varia in functie de cum gasim biletele de avion
-asa cum stiti toate cheltuielile de transport, cazare, mancare pentru perioada celor 7 zile sunt suportate de comunitate
- platit curatenia la biserica pentru zilele de folosire
-apel catre toti membrii pentru a se contribui in acest sens
-ROMCOM este unul din locurile unde se pot depune contributiile sau la biseica 

Detalii despre slujbele de Denii si zilele de spovedanii vor fi anuntate imediat ce ne sunt aprobate de Pr Paroh de JBL, in functie de cat de aglomerata este biserica in acea perioada pentru ca sunt si alte comunitati care vor folosi biserica in acea perioada.
Slujba de Inviere va avea loc in data de 15 aprilie la orele  23,00 .

Pentru cine are nevoie de servicii de la parinte gen botezuri, sfestanii de casa, etc sunt rugati sa ma contacteze cat de curand pentru a contura programul parintelui.

Cu stima,

Carmen Paiu

Nu poti comenta pana nu esti logat

Comentarii   

#1 Ramona 12-04-2017 14:12
Buna ziua,
Sunteti draguta sa-mi spuneti, va rog, cum se numeste biserica unde va avea loc slujba?
Multumesc,
Ramona