Romani in Emirate

comunitate romaneasca in EAU

Ramadan Kareem

Astazi incepe cea mai importanta sarbatoare religioasa in Islam: Luna sfanta a Ramadanului.

Va prezentam mai jos cateva reguli de comportament in aceasta perioada:

Nu dansati, cantati sau fiti in stare de ebrietate in public, in orice moment. Cele mai multe cluburi de noapte vor fi inchise de Ramadan. Baruri si pub-uri vor ramane, in general, deschise, dar va servi doar alcool dupa lasarea intunericului. De asemenea, magazine de bauturi alcoolice vor vinde numai dupa lasarea intunericului. Nu v-a fi muzica live si in afara de muzica de fundal nu ve-ti asculta nimic altceva.
Nu ascultați muzica la un volum ridicat in masina, la plaja sau chiar la domiciliu. Puteți reda muzica dar asigurați-va ca nu poate fi auzita in afara masinii sau acasa si folositi castile pe plaja.
Nu purtați haine stramte sau scurte in public, modestia este esenta in timpul Ramadanului. Chiar daca iesiti in oras seara, aceasta regula trebuie respectata.
Nu mancati, nu fumati, nu beti, nu mestecati guma in public, de la rasarit pana la apus. Este valabil si in timp ce conduceți, precum si alte locuri publice, cum ar fi mall-uri, cinematografe sau birouri.
Nu injurati in public. Blasfemia oricum este dezaprobata in general, dar in timpul lunii sfinte a Ramadanului este deosebit de ofensator.
Ureaza "Ramadan Kareem", la prietenii si colegii musulmani.
Se poate fuma, bea si sa manca in intimitatea casei, camerei tale de hotel sau de la birou. Daca lucrați intr-un birou deschis se poate desemna pur si simplu o camera in care usa poate fi inchisa. Ideea este sa fii respectuos cu acei colegi ce postesc.
Orele de program se vor schimba, ceea ce va afecta si orele de trafic. Orele de varf vor fi mai devreme decat in mod normal, 7am - 9am si 13 pm - 15 pm. Ar mai putea fi aglomerat intre 20 pm si miezul nopții.
Evitați sa conduceti aproape de apusul soarelui. Acesta poate fi periculos deoarece cei ce postesc se grabesc spre casa sa sarbatoreasca intreruperea postului (Iftar) cu familia si cei dragi. Aminteste-ti ca mulți soferi nu au mancat sau baut nimic de dimineata asa ca nu strica sa fiti precauti pe drum.
Faceti rezervari pentru cina. Cele mai multei mall-uri si locuri publice, vor deveni foarte aglomerate pana dupa miezul noptii.
Faceti donatii catre cei saraci si nevoiasi. Ramadan-ul este renumit pentru natura sa caritabila. 
Profita din plin de spiritul comunitar si alimentele somptuoase ce sunt gasite in corturile pentru Iftar la mai toate hotelurile din oras. Este o mare oportunitate de a te relaxa, juca jocuri si experimenta unele preparate din bucataria tradiționala araba.

 

Ramadan Kareem!

Nu poti comenta pana nu esti logat