Romani in Emirate

comunitate romaneasca in EAU

econsulat.ro

De curand a fost lansat serviciul econsulat.ro.

Acest sistem informatic modern va permite cetăţenilor români să acceseze informaţii consulare de calitate într-un mod eficient şi transparent, beneficiind de un confort crescut datorită posibilităţii de a interacţiona online cu personalul Ministerului Afacerilor Externe, de a trimite solicitări prin mijloace electronice fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze in mod repetat la ghişeu, eliminându-se astfel barierele birocratice şi cele geografice.

Serviciul este disponibil cetatatenilor romani cu resedinta temporara in emiratul Dubai.

Drept urmare, se va informatiza preluarea şi soluţionarea tuturor cererilor de servicii consulare (altele decât vizele şi documentele de călătorie – paşapoarte şi titlurile de călătorie).

Totodată, Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni va avea şi o componentă de programare pentru solicitanţii de servicii consulare.

Pentru cetăţenii români, proiectul vizează simplificarea procedurilor de soluţionare a serviciilor consulare prestate de Ministerul Afacerilor Externe, ceea ce va duce la creşterea încrederii cetăţeanului în reţeaua consulară a României.

Obiectivele principale urmărite prin acest proiect sunt:

  • Posibilitatea accesării, mult mai facile, a serviciilor consulare de către cetăţenii români;
  • Uniformizarea serviciilor consulare prestate la nivelul întregii reţele consulare a României;
  • Coordonarea unitară a serviciilor consulare. Astfel, prin intermediul Centrului de monitorizare înfiinţat la nivelul Departamentului Consular se vor putea urmări şi analiza, în timp real, toate serviciile consulare efectuate de către orice misiune diplomatică/oficiu consular;
  • Modernizarea de substanţă a activităţii consulare desfăşurate în cadrul misiunilor diplomatice/oficiilor consulare prin eliminarea birocraţiei şi a procedurilor greoaie, cât şi prin introducerea instrumentelor informatice specifice secolului XXI în activitatea zilnică a lucrătorilor consulari

 

Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati adresa https://econsulat.ro

Dialog Fara Frontiere

Va transmitem in cele ce urmeaza , un mesaj de interes pentru romanii de pretutindeni, ce poate fi postat, prin amabilitatea dumneavoastra, in mediul on-line, adresat romanilor din Dubai .

 

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni lansează campania #DialogFaraFrontiere. Prin intermediul live streaming-ului de pe Facebook - pagina oficială Dan Stoenescu - pe data de 30 ianuarie 2016, la ora 11:00, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni va răspunde în direct întrebărilor formulate cu privire la problematica votului prin corespondență și la situația românilor din vecinătate.

De asemenea, așteptăm până la data de 27 ianuarie, prin mesaj pe Facebook-ul oficial al ministrului delegat - Dan Stoenescu sau prin postări cu hashtag-ul #DialogFaraFrontiere, întrebările dumneavoastră referitoare la cele două teme de discuție. 

Această campanie, realizată în premieră în România, face parte dintr-o serie de măsuri asumate de ministrul delegat Dan Stoenescu, destinate transparentizării și facilitării comunicării nemijlocite cu românii de pretutindeni. 

 

Cu deosebita consideratie,

 

 

Nicoleta TEODOROVICI

Consul General

Mai multe articole...

  1. Referendum