Romani in Emirate

comunitate romaneasca in EAU

Scoala Romaneasca

In urma discutiilor de la Consulat cu dl Consul si d-na Viceconsul s-a  demarat inceperea proiectului ce va fi trimis in curand spre aprobare in tara, catre  MAE.

Asadar, Scoala romaneasca din Dubai ar urma sa se  deschida in Septembrie. Cursurile se vor desfasura de 2 sau 3 ori pe luna (in functie de numarul de copii disponibili).

Consulatul ne va pune la dispozitie curtea acoperita pe timpul iernii, iar vara vom avea un spatiu interior (prezentul ghiseu unde se desfasoara activitatea cu publicul).

 

Acest proiect este unul de voluntariat, autofinantat de catre noi, comunitatea romaneasca, in special de catre parinti,  ca urmare trebuiesc suportate anumite cheltuieli cum ar fi achizitionarea de :

- masute si scaune pt. copii (mandatory)

- computer / laptop (mandatory)

- un retroproiector / videoproiector (optional)

- rechizite (creioane colorate, coli, materiale pentru activitati artistice, plastice)  - mandatory

-  jucarii pt copii intre 3 si 10 ani (optional)

-  MP3 player (optional)

- carti romanesti pt copii sau manuale scolare .  Consulatul va ajuta pentru achizitionarea de carti scolare dar vom solicita ajutor de la scoli si biblioteci din Romania (mandatory)

Daca sint printre voi parinti care au si pot dona oricare din lucrurile mentionate mai sus, va multumim anticipat, astfel vom reduce din costurile proiectului.

De asemenea, avem nevoie de :

-          sprijinul parintilor care sa asiste (prin rotatie) la aceste activitati .

-          romani care au experienta in domeniul educational (profesori, educatori etc) care sa asiste  / participe la acest proiect.

-          un voluntar care sa faca parte din comitetul de conducere (conform cerintelor de proiect) ca si secretar.

 Daca se doreste si parintii ar fi de acord sa inchiriem un spatiu intr-o alta locatie, se poate discuta si acest aspect (asta ar implica o taxa lunara pt platirea chiriei in schimb nu ar mai fi nevoie de intocmire proiect pentru aprobare la MAE).  Asteptam votul dumneavoastra in alegerea locatiei (la consulat sau inchirierea unui spatiu corespunzator).

Parintii sunt asteptati pentru discutii la Consulat pe data de 1 iunie, de ziua copilului pentru a face inscrierile si a se intocmi lista cu copii.

Dorim sa organizam ziua copilului la Consulat. Asteptam propuneri in legatura cu activitatile pt  copii (de ex. sa inchiriem un clown sau  Zumba pentru copii, o expozitie de felicitari pe care mamicile sa le ofere copiilor, concursuri cu surprize, etc. )

Pentru cei care nu pot ajunge la Consulat de 1 Iunie dar doresc sa isi inscrie copiii la Scoala Romaneasca, rog a lua legatura cu Dna Eleonora Stoicescu care este organizatoarea acestui proect si careia ai multumesc personal pentru acest gest .

Date contact :

Eleonora Stoicescu

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Mobil:  0558926645

 

Multumim, si va asteptam cu propuneri

Nu poti comenta pana nu esti logat

Comentarii   

#1 Claudiu Pop 29-07-2014 07:50
ziua buna,

nou pe forum....s-a concretizat intr-un fel cu scoala ?