Romani in Emirate

comunitate romaneasca in EAU

Comuna Glodeanu - un loc uitat de lume

 glodeanu
Comuna Glodeanu este unul din multele locuri din Romania in care oamenii traiesc in pragul saracieii.
Pentru a veni in sprijinul acestor oameni, s-a trimis (in luna Noiembire 2011) suma de 300 de Euro (1500 Dh)
din partea comunitatii din Emirate pentru finalizarea fantanii care le va permite satenilor sa aiba acces
la apa potabila in imediata vecinatate, fara a mai fi nevoiti sa mearga pe jos kilometri intregi.
pachet
De asemeni, s-au trimis (in luna Decembrie 2011) peste 300 Kg de ajutoare din UAE catre
comuna Glodeanu (266 Kg trimise prin cargo Tarom si 40 kg trimise anterior prin posta).
cadou

 
Multumim celor care au participat la acest proiect (banii ramasi vor fi folositi in urmatoarele proiecte caritabile):
- donatii pachete: Mufi Cafe, Cristina Alaiwan, Connie, Carmen & Mihai, Silvia, Aura, Laura, Cristina, Mira, Cristina (Mario Daniel),
Madalina, Violeta Anton, Camelia Pavel, Valentina Lotfi, Carla Motrogan, Mihaela Sarbu, Raluca Postolache, Mike, Emi & Uly
- donatii cash: Mufi Cafe, Violeta Velef, Emilia Centiu, Connie
- asigurare depozitare pachete: Cristina Alaiwan, Emi& Uly
- asigurare transport: Ana, Lucia, CSN,
- reducere transport cargo: TAROM
Attachments:
Download this file (cadou 1.JPG)cadou 1.JPG[ ]265 kB
Download this file (cadou 3.JPG)cadou 3.JPG[ ]725 kB
Download this file (cadou 4.JPG)cadou 4.JPG[ ]378 kB
Download this file (cadou 5.JPG)cadou 5.JPG[ ]340 kB
Download this file (cargo - costs .PDF)cargo - costs .PDF[ ]1214 kB

Nu poti comenta pana nu esti logat

Comentarii   

#1 Tiberiu 14-04-2012 11:01
trimit acest mesaj din partea parintelui Marian:

Dragii mei ucenici!

Fie ca Invierea Iubitului nostru Domn Iisus Hristos sa va aduca pace si liniste in suflete si sa aprinda flacara credintei in fiecare dintre noi!
Cu cateva zile inainte de rastignire Domnul Iisus le-a vorbit apostolilor si celor care L-au intrebat care sunt cele mai mari porunci spunandu-le ca cea mai mare dintre ele este sa iubim pe Dumnezeu si cea de-a doua sa iubim pe aproapele ca pe noi insine.
Cred ca la aceste doua porunci se poate rezuma intreaga noastra invatatura ortodoxa. Sa ne imaginam cum ar fi lumea in care traim daca am reusi, cu totii, sa iubim pe cei din jurul nostru ca pe noi insine. Cu certitudine o astfel de lume ar intruchipa Raiul.
Din pacate vedem ca oamenii au devenit tot mai indiferenti fata de grijile si necazurile celor din jur si odata cu aceasta tot mai multe pedepse se abat asupra omenirii!
Va scriu acest mail pentru a va face cuvenitele urari de Sfanta Inviere dar si pentru a va multumi ca sunteti atat de buni. Ca prin credinta dumneavoastra, prin dragostea fata de aproapele, faceti ca Dumnezeu sa nu se manie pe noi si sa ne mai dea o sansa!
Va multumesc pentru ca mi-ati intarit credinta ca suntem un popor de oameni blanzi, credinciosi si milostivi. Am trait in acesti doi ani de zile, de cand sunt preot in aceasta parohie, clipe de fericire deosebite.
Am reusit cu ajutorul dumneavoastra sa facem atatea lucruri minunate cat nu credeam ca este posibil sa faci in doua vieti.
A trecut un an de la strigatul meu de ajutor pentru copiii din parohia pe care o pastoresc si rugamintea mea a fost auzita in cele mai indepartate colturi ale lumii dar cel mai departe a ajuns la cer, la Dumnezeu... Minunat este Dumnezeu intru Sfintii Sai....
S-au intamplat miracole in parohia noastra. M-am minunat si ma minunez in fiecare zi ...., nu gasesc cuvinte sa exprim bucuria pe care am simtit-o si o simt de fiecare data cand un copil imi zambeste cu sufletul. Si nu orice copil, ci unul care pana acum putin timp
nu stia sa rada, nu stia sa primeasca nimic pentru ca nimeni nu-i oferise.
Va multumesc din tot sufletul pentru ca m-ati ajutat sa traiesc aceste clipe! Va multumesc in numele tuturor copiilor care s-au bucurat de ajutorul dumneavoastra si au avut motiv sa zambeasca! Va multumesc pentru ca impreuna am reusit sa schimbam viata lor in mai bine!
Spuneam ca la noi s-au intamplat miracole ... da ... chiar s-au intamplat si o sa va spun la ce fel de miracole ma refer!
Cand am ajuns in parohia aceasta am fost foarte necajit. Prima impresie, atunci cand am vazut cat de saraci sunt oamenii, judecand dupa aspectul caselor, a curtilor si mai ales a casei parohiale care statea parca sa se darame, a fost ca ar fi bine sa mai astept sau sa cer alta parohie. Am intrat apoi in Biserica si mi-a placut foarte mult, am simtit ceva placut, am aflat apoi ca hramul Bisericii este Sfanta Mucenita Filofteia. Asta m-a determinat sa-mi schimb acea impresie neplacuta! Am zis ca nu e intamplator ceea ce m-i se intampla si ca Dumnezeu are un anumit plan cu mine.
Imi aduc aminte ca la moartea mamei mele, copil fiind, am facut o multime de promisiuni Lui Dumnezeu numai sa o lase pe mama in viata! Am crezut atunci ca Dumnezeu nu m-a auzit. Eram chiar furios. Nu intelegeam de ce Dumnezeu vrea sa ma pedepseasca pe mine si ceilalti trei frati mai mici! Nu intelegeam ca planurile Lui Dumnezeu sunt imposibil de inteles de noi oamenii. Ca suntem prea mici sa intelegem pe Dumnezeu! Acum stiu ca Dumnezeu este iubire pentru ca, chiar daca mama a plecat la cer, Dumnezeu a trimis oameni cu suflete deosebite care ne-au ajutat! Fara ajutorul lor nu as fi putut fi astazi aici. Astfel, cred ca ajutorul pe care l-am primit trebuie rasplatit.
Dumnezeu m-a adus aici ca sa am posibilitatea sa intorc ajutorul primit si tot Dumnezeu mi-a trimis ajutoare de nadejde ca sporul sa fie mai mare. Si mare a fost sporul pentru ca multe lucruri s-au intamplat aici cu ajutorul dumneavoastra.
Printre acestea se numara faptul ca Mihai si Catalin, cei doi copii salbatici care mancau malai cu apa rece, au primit mancare aproape in fiecare saptamana de un an de zile, au geamuri pentru ferestre, au un wc nou si cel mai important este ca ei merg la gradinita.
Jeni, fetita care invata bine, a avut caldura in casa pentru ca am avut cu ce sa cumparam lemne, a primit mancare saptamanal, rechizite, carti, butelie pentru aragaz, medicamente, a mers in excursie etc!
De fapt, toti cei 53 de copii care au nevoie de ajutor au avut parte de multe bucurii pentru ca orice problema au avut, am reusit sa o rezolv cu ajutorul dumneavoastra!
Am reusit sa foram o fantana la 60 metri adancime in curtea bisericii si acum toti oamenii din parohie vin si iau apa de aici. Am construit o casuta pentru o familie cu 5 copii care locuiau intr-o camaruta de 12 metri patrati. Suntem pe ultima suta de metri in ceea ce priveste finalizarea centrului social, acolo unde as vrea ca toti copilasii sa primeasca o masa calda pe zi si sa invete. Am amenajat un spatiu de joaca. Avem in construcie o magazie pentru alimente si o alta casuta din baloti de paie.
Am reusit sa evitam abandonul scolar pentru Cosmin, un baiat in clasa a IX a, platindu-i lunar masa si caminul la liceu. Cinci din cele cinsprezece familii mai nevoiase primesc paine in fiecare zi.
Adrian, un copil cu strabism a primit ochelari de vedere si avem intentia sa-l ducem la operatie. Doamna Nadia, o femeie fara picior a primit o proteza in valoare de 7000 roni. In fiecare Duminica, toti copiii au primit dulciuri si alimente la Biserica!
Tot cu sprijinul dumneavoastra am reusit sa trimitem copiii in excursie, in tabara etc!
Sunt multe alte lucruri frumoase care s-au intamplat aici si pe care daca le-as scrie ar trebui sa va tin prea mult in fata monitorului.
Pentru toate acestea va raman recunoscator si nu pot face altceva decat sa ma rog pentru dumneavoastra ca Dumnezeu sa va rasplateasca grija fata de aproapele, dragostea fata de cei aflati in nevointa si bunatatea sufletului!
Va multumesc inca odata si va doresc tot binele din lume, impliniri sufletesti si fie ca Lumina Invierii sa va lumineze viata chiar si dincolo de moarte!

Cu dragoste si multa recunostinta, pr Tudor Marian si copiii din Glodeanu!