Romani in Emirate

comunitate romaneasca in EAU

Un RMN cardiac pentru Iustin

 1           

          Iustin s-a nascut cu o malformatie cardiaca complexa numita Tetralogie Fallot pentru care a fost operat la varsta de 7 luni la o clinica din Targul Mures. Tot aici, in urma a doua ecografii s-a pus si diagnosticul neurologic de ventriculomegalie moderata cu atrofie frontala, mai exact macrocefalie (cresterea perimetrului cranian peste normal), sindrom de copil moale si retard moderat in dezvoltarea psiho-motorie. Cu ajutor specializat si  tratament neurologic Iustin a reusit sa invinga aceste diagnostice sumbre si pe maura ce crestea dadea sperante de vindecare.
          In anul 2010, in urma unui control periodic, doctorii au decis ca are nevoie de o alta interventie chirurgicala pe cord deschis. 
Inainte de aceasta operatie Iusin are nevoie de RMN cardiac care poate fi facut in Germania. Costurile RMN-ului, tansportul si cazarea au fost estimate la 1500EUR, bani de care familia nu dispune, singurul venit fiind de 600RON/luna.
Comunitatea de Romani din UAE a venit in intampinarea acestui neajuns financiar reusind sa stranga si sa trimita familiei Mitu, in data de 31 May 2011 suma de 3,200DHS (echivalentul a 600EUR).
        Multumim pe aceasta cale celor care au contribuit la strangerea acestei sume: Mihaela Florea, Liviu si Ana Maria, Elena cat si celor care au dorit sa-si pastreze anonimatul (incluzand suma de 1400 Dh obtinuta din vanzarea de martisoare )
       Detalii complete despre cazul lui Iustin puteti citi accesand: http://helpiustin.blogspot.com
                                                                
                                                                Multa sanatate, Iustin!

Attachments:
Download this file (mitu - RMN.pdf)rezultate[ ]562 kB
Download this file (RMN.pdf)RMN[ ]285 kB

Nu poti comenta pana nu esti logat