Romani in Emirate

comunitate romaneasca in EAU

Un mic ajutor pt elevii din Arges

Cativa oameni de bine (care au dorit sa-si pastreze anonimatul) s-au gandit sa le faca o surpriza de Craciun celor 11 elevi din clasa a 5-a , Scoala gimnaziala Raca Arges

Acesti copilasi provin din familii cu posibilitati financiare reduse (am inteles ca unii dintre acesti copii nici nu au lumina acasa iar majoritatea dintre ei au doar un parinte ce are venitul minim pe economie).

Cadourile au constat in : 2 dictionare, 2 stilouri mai bune calitativ, 2 creioane, 1 caiet de matematica si cateva dulciuri

Pentru multi dintre acesti copilasi a fost prima oara in viata lor cand au mancat toblerone !

In afara de cadouri s-au cumprat si 2 jocuri interactive pt engleza si franceza, un bradut de craciun (plus o pereche colanti pt o fetita care trebuia sa participe la serbare cu colanti negri si nu avea bani sa-si cumpere)

Dupa cum vedeti, desi pentru noi aceste lucruri sint normale sau  insignifiante, pentru acesti copilasi au reprezentat un cadou memorabil !

Nu uitati, a participa in actiuni caritabile nu insemna  neaparat a “arunca cu bani”, suma acestui proiect fiind in valoare de 1300 Dh !

Multumiri celor ce au participat

Muncitori romani nevoiti sa se intoarca acasa

La inceputul lunii Noiembrie 2013, comunitatea romaneasca a fost contactata de catre un grup de muncitori romani aflati intr-o situatie disperata.

Acestia, in numar de 24, au venit in Dubai la sfârșitul lunii Septembrie  sa lucreze în construcții. Firma de recrutare Galydra din Timisoara le-a promis un salariu de 1500 $ spunadu-le ca acest contract va fi semnat in Dubai.
Din necunostinta de cauza,  romanii nu au verificat aceste informatii si ajunsi in Dubai si-au dat seama ca au fost inselati, urmand a lucra contra unei sume de 200$ . 
se la nici un consens cu angajatorii, o parte din muncitori au interupt munca cerand  a fi repatriati. Primul grup de romani in numar de 8 persoane (care nu au semnat contractul de munca) a plecat in tara pe data de 22 Noiembrie. Al doilea grup de romani in numar de 13 (care deja semnasera contractul de munca) au plecat cu o luna mai tarziu, pe data de 28 Decembrie 2013.

Timp de peste doua luni, comunitatea romaneasca din Emirate a ajutat cu bani, alimente si medicamente pe cei 24 de romani.
De asemeni pentru ca firma angajatoare cat si firma de recrutare nu au platit costurile de repatriere si pentru al doilea grup, comunitatea romaneasca a fost nevoita sa acopere si aceste costuri. 

Cu ajutorul comunitatii romanesti s-au strans aproximativ 17,500 DH (incluzand biletele de avion care au costat 8,400 DH)

 

Mii de multumiri catre:

Catalina Costan & Jean Piere, Cercel Bogdan & Cristina, Lucian Moldovan, Simona Nicolae, Alina Crangasu, Cristina Naicu, Ramona Boldovin, Maria, Florentina, Oana, Silviu, Cristina, Leonard, Daghstani Lavinia Elena, Carmen Paiu, Alina & Tiberiu, George, Petru,
Daniel Mocanu, Catalina, Niculina, Vanda, Joshua Sebastian , Michael Patrick, Kevin & Andreea, Anca & Mike & Ryan, Iuliana, Ana, Denisa, Silvia, Madalina, Mihaela, Georgia, Mathew, Shivani, Andi, Fernanda, Munira, Thuy,Aileen, Rebecca, Hanin, Rubeena, Susan, Birgitta, Anne, Susan Petts, Sarah, Steluta, Ramona & Paul, Shika, Rosalind, Valentin, Ofelia, Mara, Paraschiv Dragos, sora & Meri, Anca Ellenbeck, Luminita & Nicoleta, Caius Theodora, Luyz Aydin, Dl Parvulescu (Consulat), cat si tuturor celor ce au dorit sa-si pastreze anonimatul, au donat banii In timpul Slujbei de Craciun sau au donat direct muncitorilor din campus. 

Mai multe articole...

  1. Anamaria are nevoie de ajutor !