Romani in Emirate

comunitate romaneasca in EAU

Spitalul din Piatra Neamt

Update:Colegul nostru Dragos s-a intors din Piatra Neamt recent de unde a incercat sa afle mai multe amanunte . Din intalnirile avute cu reprezentantii Spitalului se pare ca intradevar s-au primit bani din fonduri europene (cat si de la diferite alte asociatii / ONG) si multe sectii au fost renovate .

Desi Sectia de Pediatrie (unde se afla copiii abandonati pentru care noi urma sa cumparam patuturi noi)inca nu a fost renovata, sint promisiuni ca se vor aloca bani nerambursabili din proiecte ale UE si se va renova si aceasta sectie cat mai curand.

 

Drama unei tari sarace: numarul copiilor abandonati a crescut si cu 40% fata de anul trecut.

Dorim sa realizam, cu sprijinul comunitatii un nou proiect de caritate: este vorba despre copiii abandonati in Spitalul din Piatra Neamt.

Colegul nostru Dragos care este din Piatra Neamt,  a stat de vorba cu personalul medical de acolo.

La sectia de pediatrie unde multi bebelusi sant abandonati, situatia nu este prea roz. Similar celorlalte spitale din Iasi, Constanta etc, copilasii stau in conditii neadecvate din punct de vedere al igienii si al confortului. S-a reusit amenajarea catorva camere prin intermediul unor acte caritabile din tara (poza #004). Din pacate 90% din aceste facilitati sint inca in stadiul care il vedeti in pozele atasate.

 

 

Ce este de facut ?

In principiu, ar trebui sa achizitionam aprox. 100 de patuturi  pt cei nou nascuti .

Preturile piperate primite de la companiile din Romania ne-au facut sa ne orientam  catre o firma din China care ne-a oferit urmatoarele preturi:

Patut -$72.00, (1.00mm-1.20mm grosime steel baby bed)

Saltea - $11.00 (4cm grosime)

Transport – intre 550$ si 650$ (China-Romania)

Pana astazi (28 Aprilie 2014) s-au strans aprox. 1500 $ ceea ce insemna aproape 30% din suma propusa (5000 $)

Trebuie sa avem o comanda de minim 50 paturi adica trebuie sa strangem suma de  minimum 5000$

Avem o veste buna deja : am inceput o colaborare pe partea de caritate si cu alte doua mici comunitati romanesti din Elvetia si Canada. Asadar bun venit romanilor de pretutindeni !

Daca mai stiti si alte comunitati romanesti interesate sa participle, puteti transmite acest anunt mai departe.

Facem apel la ajutorul dumneavoastra prin contribuirea cu orice suma de bani ca sa putem ajuta aceste suflete nevinovate:

CUM PUTETI CONTRIBUI  FINANCIAR:
 

  •          Pentru donatii prin transfer bancar: HSBC account no : 020-343042-050, Tiberiu Iosub (similar se pot lasa banii intr-un plic la ATM - HSBC cu aceleasi detalii)
  •          Pentru donatii prin PayPal:  https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=CWQY4L2TEW64C
  •          Pentru donatii cash in Dubai : Tiberiu - 0508460334 sau Luminita - 050 87 96 838
  •          Pentru donatii cash in RAK: Luminita (Musafi) - 050 6850225 
  •          De asemeni, banii pot fi lasati la magazinul romanesc Romcomtrading din Dubai

 

Va multumim

Nu poti comenta pana nu esti logat