Romani in Emirate

comunitate romaneasca in EAU

Ajutor pentru Andrei Haidau

Buna ziua oameni buni,

Semne bune anul are 

 

Am primit vesti bune de la familia Haidau despre care am mentionat mai jos si pentru care am deschis un proiect caritabil.

Comunitatea romaneasca din Emirate a reusit sa achizitioneze o vacuta pentru acesta familie.

Numele vacutei este “Dubaita” si se pare ca este deja gestanta.

Am cazut de accord ca primul vitel sa fie donat de dansii altei familii sarace (daca ati vazut filmul “Pay it forward”, incercam sa “infectam” lumea sa faca fapte bune J).

Vaca a costat 2600 lei iar din restul de bani ramasi dorim sa cumparam materiale de constructii pentru a-i ajuta pea cesti oameni gospodari sa-si  repare acoperisul casei la primavara si sa poata trai cat de cat decent.

Voi publica in curand pe website lista celor care au donat  cat si suma disponibila ramasa .

 

Multumesc tuturor celor care au contribuit la acest proiect, inca se mai pot dona bani pentru materialele de constructii  pentru cei doritori sa participe la acest proiect.

 

O zi frumoasa tuturor si va multumesc ca ati facut o familie fericita !

Tiberiu

 

Ajutor pentru copii

Vreau sa aduc in atentia comunitati un proiect de ajutor initiat de doamna Cristina Elena pentru sectia de pediatrie oncologica Fundeni. Dansa a strans pana in present bani si produse pentru copilasii de acolo, au fost cumarate perne pentru toate saloanele (pe 2 etaje), s-au inlocuit jaluzelele (de fapt s-au pus pentru ca nu erau) cu cartoon characters, s-au cumparat standurile de perfuzii, baterii de dis si perdele de dus si s-au strans jucarii. Sunt 2 etaje de pediatrie oncologica,si pana acum s-au incercat sa se ajute pentru etajul 7 pentru ca acolo nu era nimic (33 paturi) si la etajul 6 s-a renovat de catre o asociatie.

De asemenea este acolo o doamna asistenta care se numeste Mariana Mocanu si dansa este cea care colaboreaza cu doamna Cristina pentru a face viata acestor copii mai fericita.

Scopul este in principal in a strange jucarii pentru copii. In acest scop vom avea dupa cum urmeaza in urmatoarele locatii cutii unde doritoriii pot aduce jucarii, jocuri, puzzle, carti colorat, creioane, paturici, etc pentru copii:

1 Magazinul Romanesc – Langa Lamcy Plaza mall

2 Scoala Romaneasca – Vineri in Al Ghazal Mall – Fondue Art Centre

3 Strawberry Events office – Lectiile de arabe de Luni  in Ibn Battuta Gate, Office 503C

De asemenea aproape de Craciun vrem sa strangem pentru a organiza un Mos Craciun cu cadouri pentru copiii internati de sarbatori. Deja sunt oameni implicati care doneaza bani si cadouri pentru aceasta initiative de aici din Dubai si din Romania. 

Asteptam orice doritori care vor sa ajute cu acest proiect sa ne contacteze.

De asemenea multumim celor care déjà ajuta cu acest proiect.

 

Mai multe articole...

  1. Spitalul din Piatra Neamt

Subcategorii